Bârfa – irezistibilă şi atrăgătoare

barfag

De ce vreau sa scriu despre acest subiect? Pentru ca barfa este prezenta peste tot: in club, la facultate, in centrele comerciale, la serviciu, la biserica, la nunti/inmormantari, in mijloacele de transport, la petreceri si nu in ultimul rand, din pacate, in familie (intre rude)! Barfa cuprinde toate culturile, rasele, civilizatiile si orice nivel social.

Cel mai mult ma deranjeaza indiscretia. Fiecare dintre noi avem anumite secrete si dorim sa le impartasim cuiva… de obicei, alegem un prieten bun, sau o persoana apropiata noua. Le spunem secretul si dintr-o data totul se darama, acest secret ajungand in “gura lumii”. Dar cel mai rau nu este doar lipsa de discretie ci si deformarea si transmiterea informatiei, conform caracterului omului barfitor. Acesta la randul lui comenteaza faptele si actele noastre intr-o maniera personala facand aceeasi greseala de incredere, si le transmite altora fara voia noastra, declansand o adevarata reactie in lant de informatii false lipite ca un colaj defaimator pe imaginea noastra.

Un alt tip de barfa, sunt informatiile iesite din gura dusmanilor sau din gura acelor persoane care nu te agreeaza, dar iti sunt amici, si raman in viata ta pentru a fi la ordinea zilei cu ceea ce faci tu de obicei. Ei infloresc anumite fapte de ale noastre, exagereaza in anumite privinte, si deformeaza adevarul. Pentru ei, umilirea unora devine sursa de umor. Intimitatea este violata, lucrurile confidentiale sunt date pe fata, reputatia este distrusa. Faptele demne de lauda sunt eclipsate de critici.

Ce ma uimeste, este faptul ca multi tind sa fie mai mult interesati de informatiile senzationale negative decat cele pozitive. Si ce poate fi mai distrugator pentru viata unei persoane, daca nu barfa?!?

Se zice ca microbul raului il are in sange toti oamenii. Si totusi de ce sa vorbim doar de faptele rele ale persoanelor de langa noi, si nu mai mult de cele bune si frumoase?

“E pacat ca reputatia unui om sa fie umbrita de intrigi meschine. Oare ce latura intunecata a naturii umane ii face pe unii oameni sa gaseasca placere in a pata reputatia cuiva, a deforma adevarul si a distruge vieti?!?”

Barfa e la indemana oricui. Credeti ca scapa cineva?

Reclame

Un gând despre „Bârfa – irezistibilă şi atrăgătoare

  1. Toata lumea barfeste…cuvoie sau fara voie..cu rautate sau fara..sa ne schimbam in privinta asta..e ca si cum ai cere sa numai manacam ziua ci doar noaptea..e in firea omului si nu poti schimba…important e sa stii unde e limita..Sa nu te iei d mine..dar asta e pararea mea…sa stii unde sa te opresti..

    Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s