Primul zambet voluntar…

… a fost saptamana trecuta. Mai exact mi-am dat seama ca imi zambeste mie abia pe 10 decembrie, dar e posibil sa imi fi zambit  si mai devreme. Dar o sa tin cont de data de 10 decembrie, pentru ca atunci cand am strigat-o pe nume s-a intors dupa mine. De fapt s-a intors la auzul vocii mele si nu la auzul numelui…caci e prea mica sa isi dea seama ca asta e numele ei.

Cele 6 stari diferite pe care le are un bebelus in luna a 2 a, inclusiv Roxalia mea:

Somn linistit –  atunci cand ochii copilului sunt bine inchisi si nu se misca in somn.

Somn activ –  atunci cand copilul are ochii inchisi dar se misca din cand in cand. Tresare, zambeste, se incrunta si se intinde in timpul somnului activ.

Somnolenta –  atunci cand ochii sunt partial deschisi, corpul e linistit si expresia fetei e visatoare, zambeste.

Plans – este o stare care pentru nimeni nu are nevoie de explicatie :))

Perioada activa – este o perioada de timp in care copilul e foarte activ, cand gangureste, geme, tipa sau face zgomot care arata cand ceva nu-i place.

Perioada linistita – este cel mai frumos moment din timpul zilei cand copilul e relaxat, ochii ii sunt deschisi si lucitori. Copilul observa toate lucrurile interesante din jurul sau.

Ultima oara am filmat-o (5 min) cand era in perioada linistita, dupa care a intrat in perioada activa. Daca intrati pe acest link, veti observa ca in primul minut e foarte cuminte, are ochii deschisi si lucitori si nu scoate niciun sunet, dupa care pe la min 1:20 incepe sa gangureasca, sa isi agite mainile si picioarele.  Iar sunetul de la minutul 1:41 pare a fi un „Hello!” alintat. Imi pare rau ca am inchis camera exact cand a inceput sa zambeasca. Dar o voi mai filma cand am timp si sper sa scot un zambet (voluntar chiar!) de la ea pentru a-l impartasi cu voi, prietenii mei.

Reclame