Astazi am gatit 2 retete.
Cum a fost zi de ficatel pt Roxalia, m-am gandit ca ceilalti ficatei din tavita sa nu ii prepar cum o faceam de obicei, prajiti in ulei alaturi de piure de cartofi, ci sa ii prepar asa cum am mancat acasa la prietena mea, Anya (originara din Rusia).
Varza de Bruxelles pane nu are nicio treaba cu salata de ficatei, puteti sa le faceti in zile separate, desi eu le-am mancat impreuna astazi si au mers de minune.
De obicei prin restaurante nu gasesti acest tip de varza, prima oara cand am mancat varza de Bruxelles a fost in Turcia, la Club Voyage Belek, unde stiti si voi ca in complexele cu all inclusive gasim aproape orice.
Stiam ca ea contine multe fibre, vit C (de 3x mai mult decat o portocala), vit D, acid folic (bun pt femeile insarcinate), si de aceea cand am vazut ieri in Kaufland saculeti de 500 de gr de varzuca proaspata, nu am ezitat sa cumpar.
Pentru varza de Bruxelles pane avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 500 gr verzisoare
– 2 oua
– Faina de grau
– Ulei sau unt
– Sare, piper.
Se curata verzisoarele de frunzele exterioare, se taie un pic cotorasele si se pun la oparit in apa cu sare. Se lasa cam 10-15 minute.
Scoatem “varzucile” si le lasam la scurs un timp.
Intr-un castronas se pun cele 2 oua, sare, piper si 2 linguri de faina. Se bat bine si se mai adauga cateva linguri cu apa (3-4). Langa, trebuie sa avem pregatit inca un castronas cu faina. Se ia fiecare varzuca, se trece prin faina, dupa aceea prin bolul cu oua, si in final iar prin faina.
Dupa ce termini de imbracat le punem la prajit in unt sau ulei (eu am folosit unt). Le rumenesti putin pe toate partile si gata sunt! Poza de final o pun la sfarsitul acestui post alaturi de salata de ficatei.
Salata ruseasca de ficatei
Avem nevoie de:
– O tavita ficatei de pui
– 2 morcovi mici
– O ceapa mare
– 3 oua
– Maioneza
– Sare
Se taie ficateii in bucatele mici si se pun la prajit. Puneti sare.
Separat, se pune la prajit ceapa si morcovul.
Cand sunt gata, se opreste focul si se amesteca. Aveti grija la ulei, incercati sa il indepartati pt a nu fi gretos.
Cele 3 oua se bat, si se adauga 6 linguri de apa. Din compozitie se fac 3 omlete subtiri, se intorc ca pe clatite pt a nu se rupe.
Dupa ce se racesc putin, se taie fideluta si se pun peste ficatei.
Se adauga maioneza (nu foarte multa). Se amesteca bine si asta-i tot.
Merg bine si niste muraturi sau ceva in otet… castraveti, gogosari, conopida… ce vreti voi. :)) Eu am ales conopida in otet.
De cate ori fac ceva nou si imi place la gust, la urmatoarea tura ii chem si pe ai mei la masa. Am o satisfactie cand ii chem in propria mea casa si mananca ceva pregatit de mine. Ma simt bine… implinita.
Foarte interesante ambele feluri de mancare!
ApreciazăApreciază
Foarte bun am incercat aseara abia astept sa vad urmatoarea reteta….Da de unde le procuri sau sunt inventie proprie ?
ApreciazăApreciază
Ma bucur ca ti-a placut. Am scris la inceputul postului. Am o prietena rusoaica, care sta in Romania de apx 5 ani. De la ea am invatat salata de ficatei si salata mimoza. Mai are atatea sa imi arate, dar din pacate ea pleaca astazi in Thailanda pt 6 luni de zile.
ApreciazăApreciază
Ce bine ca s-a inventat internetul….astept sa vad urmatoarele propuneri….sunt sigura ca vor fi delicioase
ApreciazăApreciază
Sa stii ca am mancat de-abia azi si a fost foarte ok. Probabil pentru ca nici nu a fost maioneza prea grasa, pentru ca pun si albusurile. Mie nu imi place cum se face maioneza la frigider si nu mai pot manca mancarurile ce o contin. Oricum am tinut-o in casoleta cu capac la frigider. :)
ApreciazăApreciază