Penne cu ton

Ieri am facut paste delicioase cu ton.  Le-am facut dupa o reteta simpla, si au iesit ft bune.

Ingrediente folosite pt 4 portii:

– 250 gr paste penne

– 1 cutie mare de ton maruntit in ulei

– 1 ceapa

– jumatate de catel de usturoi (apx 6 bucatele)

– sos de rosii (10 linguri mari)

– sare

Se pun pastele la fiert timp de 11 min, in apa deja fiarta si sarata.

Separat, se pun la calit usturoiul si  ceapa taiate marunt in uleiul scurs din conserva. Pentru ca nu era mult ulei, am mai adaugat din start putina apa, numai bine sa fie cat de cat dietetic.

Dupa 6 minute, adaugam sosul de rosii si lasam putin la fiert. Cand sosul se ingroasa, turnam tonul peste el si lasam sa traga un clocot.

Dupa ce scurgem pastele si le clatim cu apa rece pt a nu se lipi intre ele, le amestecam cu sosul. Se condimenteaza dupa plac.

In farfurie, punem peste paste si parmezan.

 

Update 8 feb: La recomandarea Ancutei am incercat si spaghete cu ton. A fost la fel de bun:

 

2 thoughts on “Penne cu ton

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s