Crispy Strips la cuptor

Am făcut Crispy Strips mai sănătoși decât la KFC. Nu i-am prăjit în baie de ulei, ci i-am pus la cuptor pe foaie de copt, fără pic de ulei.

Am folosit:

1 piept și jumătate de pui

fulgi de porumb

2 ouă

5 linguri lapte

sare, piper, condimente

făină de grâu

Se pregătesc astfel:

Se mărunțesc fulgii de porumb. Am folosit iar blenderul meu minunat și în câteva secunde arătau așa cum voiam. Mai puteți să îi zdrobiți punându-i într-o pungă  rezistență și presând cu sucitorul. Se vor lipi mai tare de pui dacă îi mărunțiți bine.

Într-un bol punem ouăle, laptele, sarea, piperul și celelalte condimente. Eu am cumpărat o sticluță de la Kamis, condimente pentru pui ce conține: sare, boia de ardei dulce și iute, usturoi, curcuma, coriandru, schinduf, ghimbir, chimen roman, scorțișoară, nucșoară și chili. Omogenizăm ce avem în bol. Pe o farfurie, punem două mâini de făină de grâu.

Dupa ce tăiem pieptul fâșii (cam de un deget jumătate fiecare fâșie :))) îl trecem mai întâi prin făină, dupa care prin bolul cu ouă și condimente, și ultimul pas, în farfuria cu fulgii zdrobiți.

Le așezi direct pe tava căreia i-ai pus și hârtie de copt, și o bagi în cuptorul preîncălzit la 200 de grade. Se rumenesc în 30 de min. Eu i-am întors după 25 de min și i-am mai lăsat 5 min. Am făcut și cartofi copți simpli, cu puțina sare și rozmarin.

Ca sos, am folosit sos de usturoi și ketchap. Amestecându-le au dat un gust și mai bun.

Și la desert am pregătit plăcintă Ema cu fructe de pădure. Îmi place combinația dintre frișca rece și plăcinta fierbinte. (plăcinta Ema are gust ca plăcinta de la Mc Donald’s)

Poftă bună s-aveți!

10 gânduri despre „Crispy Strips la cuptor

  1. roxana,cuptorul la ce temperatura l-ai potrivit?si mai am o intrebare:doar 30 de min le-ai lasat la cuptor?s-a facut puiul bine?arata tare bineeee…abia astept sa fac si eu.

    Apreciază

  2. Am scris si in post, la 200 de grade. :D Ii poti lasa si 40 de minute, dar nu uita sa intorci crispy-urile dupa 25 de min. Puiul s-a facut foarte bine. Poti sa umbli la ei, sa gusti, ca sa fii sigura ca ies dupa placul tau. ;) Adica nu ii pui in cuptor, si dupa 30-40 de minute sa te intorci, ca nu iti garantez cum vor iesi ai tai, mai bine ii verifici din 5 in 5 minute, dupa ce au trecut primele 20 de minute. ;)))

    Apreciază

  3. Placinta Ema se gaseste de cumparat congelata, tu doar trebuie sa o decongelezi si sa o pui la cuptor la 200 de grade, timp de 35 de minute. Are gust ca placinta de la Mc Donald’s. O gasesti cu visine sau cu fructe de padure. Dintr-un baton poti face 3-4 portii. Noi suntem indragostiti de gustul ei, si intotdeauna adaugam frisca peste ea, cand e fierbinte. :D Costa in jur de 10 lei, 600 de grame.

    Apreciază

Lasă un comentariu