Pui exotic în sos de ghimbir și portocale

Ai nevoie de:

– piept de pui

– ghimbir

– 5 portocale mici

– Campari

-ulei de măsline

– 25 grame unt

– sare, piper, boia

Se bat fileurile ca la șnitele, și se condimentează cu sare și piper.

Separat se face într-un bol sosul.

Se dă pe răzătoarea mică o parte din ghimbir (cât o nucă).

Se adaugă 3 linguri de Campari,  boia iute, o lingură de miere, o linguriță coajă de lămâie și sucul de la cele 5 portocale.

Se adaugă fileurile în bol, și se lasă în frigider timp de o oră.

Încingem untul și o lingură ulei de măsline, punem la prăjit fileurile.

După ce s-au rumenit pe ambele părți,  se pun peste sosul încălzit în alt recipient, și se mai lasă la fiert încă 7-10 min.

Se servește cu garnitură de orez.

Nu e pe gustul oricui, e un pic amărui și dacă nu sunteți obișnuiți cu ghimbirul, e posibil să nu vă placă. Nici eu nu am fost înnebunită :)) Dar asta din cauza Campari-ului, nu îmi place această băutură, și s-a simțit bine gustul ei în mâncare.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s