Tartă de mere cu dulceaţă de gutui

Inițial trebuia să fie tort de mere cu glazura de ciocolată neagră și albă, dar a existat un mic incident cu inelul de tort, am pierdut o parte din aluat, așa că nu m-am mai complicat și nu am dus rețeta până la capăt.

Sfat de început: nu folosiți inel de tort, ci o tavă rotundă înaltă.

Ingrediente:

– apx 7 mere mici  (cât să încapă fix în tava voastră)

– 5 ouă

– 5 linguri de făină

– 5 linguri de zahăr

– 1 plic praf de copt

– 1 plic zahăr vanilinat

– 150 gr unt sau margarină

Se scoate casa de la fiecare măr în parte cu ajutorul unui cuțitaș special pentru așa ceva. Am găsit de cumpărat la Kaufland.

Tava rotunda se unge cu untul/margarina, se presară 5 linguri de zahăr și se adaugă merele.

Se pun la cuptor pentru 15 minute, pentru a se topi zahărul și untul, dar și pentru a se înmuia cât de cât merele.

În timpul acesta se pregătește aluatul.

Cele 5 ouă și 5 linguri de zahăr se bat spumă. După, se adaugă fiecare lingură de făină în parte, și se amestecă ușor, astfel încât amestecul să nu se lase. Nu se folosește mixerul. Apoi se adaugă un plic de zahăr vanilinat și unul de praf de copt. Se amestecă încet.

Scoatem vasul din cuptor, adăugam aluatul, dupa care îl băgam înapoi în cuptor pentru încă 30-40 min.

Când e gata, umplem merele cu dulceață de gutui.

Lasă un comentariu