Farfalle cu pleurotus şi smântână

Ingrediente:

– 400 gr paste (farfalle)

– 500 gr ciuperci pleurotus

– 100 gr mozarella

– 9 catei usturoi

– 1 ceapa (sau 2-3 buc ceapa verde)

– 200 ml lapte

– 200 gr smantana

– 1 lingura faina alba

– ulei de masline

– sare, piper.

Ceapa si usturoiul se taie marunt si se pun la calit in 3 linguri de ulei de masline.

Dupa ce se spala ciupercile si se taie fasii se adauga peste ceapa si usturoi. Se lasa sa se caleasca bine pana scade apa lasata de ele. Se sareaza.

Intre timp se pun pastele la fiert.

Separat se amesteca lingura de faina cu laptele, smantana si mozarella si se adauga peste ciuperci. Se mai lasa cam 5-7 min, timp in care amestecati des.

Cand sunt gata pastele si ciupercile, se amesteca.

Daca vreti sa arate frumos in farfurie, puneti mai intai pastele fundita si dupa aceea turnati sosul de ciuperci peste ele. Eu le-am amestecat pt a intra mai bine gustul de sos in ele, de aceea nu arata prea spectaculos la mine, s-au zdrobit funditele.

Se adauga  parmezan si gata!

 

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s