Yin si Yang

El este incercuit de o multime de oameni, de o categorie de prieteni seriosi… de o mare de cunostinte. Discuta, se eglendiseste, trece de la un grup la altul, lasa cateva complimente facute cu bun gust, atinge subtil cele mai interesante femei, este peste tot. Totul decurge normal pana cand, la un moment dat simte o privire acaparatoare, care-l soarbe intr-o anumita directie. Este EA, care poate fermeca chiar si cu ajutorul ochilor. Ochii ei de un albastru profund. Albastru cobalt. Misterul ei il tulbura, ceva vrajitoresc emanandu-se in prezenta sa. Iar ea adora  firea lui deschisa, comportamentul lui plin de dezinvoltura si capacitatea de a comunica atat de usor cu cei din jur.

S-au reperat dintr-o mare de trupuri si personalitati si se apropie vrajiti unul de altul. Ei sunt marii vrajitori ai petrecerii, capabili sa subjuge dintr-o privire. Nimic nu i se pare mai incitant decat sa ii provoace lui un fior pe sira spinarii. Si face un gest. Unul singur. Degetele ei electrice il infioara si miscarea trupului ei il stimuleaza.

El se apropie discret si ii sopteste cateva cuvinte. Asteapta ca ea sa i se supuna si are un soc destul de mare cand descopera personalitatea puternica a ei. Si el e la fel.  Amandoi au personalitati alcatuite din ape adanci si tulburi.

Aici se opreste seara.

O vede a doua zi in acelasi cerc de prieteni… si a treia. A patra zi, deja o cauta cu privirea. Ea dispare de tot. Este pretentioasa atunci cand isi alege barbatul de langa ea, si nu stie cat de bine este sa se lase vrajita de personalitatea lui impunatoare. Nu are chef nici sa-si sondeze inconstientul, nici sa se lase legata la picioarele lui.

…dar revine.  Pentru ce?

Amandoi au nevoie sa sclipeasca in societate, unde actioneaza favorabil intereselor lor evolutive… si iata ca se regasesc din nou in acelasi cerc.

Energia ei sexuala si misterul care o inconjoara ii sucesc de tot mintile. Cand va vrea sa iasa din mrejele ei, va fi deja prea tardiv.

Ambii sunt extrem de intuitivi si inteligenti, se sondeaza reciproc pana in strafundurile fiintei, pentru a cunoaste fiecare coltisor si mai ales pentru a descoperi punctul slab al celuilalt.
Pana si cei din jur simt energia care se formeaza intre cei doi. Vor sa ii vada impreuna. Dar stiu ei ca impreuna, sunt de neoprit?

Problema apare in momentul in care fiecare incearca sa-l conduca pe celalalt.

Deoarece au o intuitie uluitoare si vibreaza la energiile subtile, transmise din priviri, gesturi, sugestii abia intrezarite, incearca din nou sa se apropie unul de celalalt.

Reusesc sa duca la capat discutii lungi… de ore. Comunica bine si la nivel intelectual, pentru ca ea are o minte patrunzatoare, ascutita, cunoaste bine natura umana, iar el este pragmatic, are un calm binefacator pentru ea si o gandire ordonata.

Urmatoarea zi, din nou impreuna. Ei singuri.

Stiind de la ea ca iubirea romantica si cavalereasca nu o atrage, incearca sa ii dea impresia de neimplicare, crezand ca asta e opusul a ce nu ii place ei. Cand de fapt ea se topeste dupa declaratii furtunoase de iubire si gesturi nebunesti, vrea implicare, dar altfel.

Stie sa-l stabilizeze si-i insufla energia necesara pentru a-l ajuta sa mearga mai departe… pe drumul cel bun, catre ea.

Dupa ce ii spune ce zodie are, el crede ca e o zana malefica. Isi doreste sa o cunoasca mai bine sa ii demonestreze si ei asta…ca e malefica. Din partea lui pare ca se afla intr-o competitie, probabil din cauza razboiului din priviri de la inceput. Razboi rece urmat de unul cald, pentru ca ochii ei sunt un simbol consacrat al imaterialitatii angelice si al seninatatii, nu poti sa ii porti pica mult timp. Ea cand analizeaza lucrurile, o face pana in profunzime, scanand fiecare detaliu si patrunzand cu mult dincolo de aparente. In rest, se bucura amandoi de o mare compatibilitate spirituala, intelectuala, si mai tarziu, fizica si afectiva.

Dupa ce se cunosc mult mai bine isi dau seama ca se completeaza. El este hotarat, perseverent, logic, rational, impenetrabil, iar ea este pasionala, plina de un magnetism care frizeaza hipnoza, afectiva, expansiva, fara prejudecati depasite, fara mentalitati invechite, deschisa, schimbatoare, cu un spirit alert mascat in mladierea senzuala a unei feline.

Ei ii place de el ca este serios si responsabil in toate domeniile de activitate, chiar si in viata privata, unde se conduce tot dupa principii bine inradacinate in mintea lui.

Lui ii place de ea ca l-a invatat sa arda, l-a invatat sa nu-si mai cenzureze emotiile, abandonandu-se contopirii trupesti. Ii deschide astfel o emisfera noua, fierbinte si pasionala, pe care el o avea deja in el, dar ramasese neexploatata.

Este genul de relatie in care ambii isi lasa amprenta asupra celuilalt, avand personalitati puternice, se influenteaza reciproc si chiar in structura lor interioara se schimba ceva. Din pacate, defectele lor deterioreaza relatia. Ea nu e perfecta, obsesia perfectiunii o distruge si uneori isi doreste sa se izoleze un timp scurt, si de a petrece cu ea insasi. El se sperie de comportamentul ei si vrea sa se implice, pentru a isi da seama de unde provine aceasta raceala a ei. Izolarea ei, nu are nicio legatura cu el, si din pacate el nu percepe acest lucru. Nu intelege ca pur si simplu are nevoie de un moment de liniste. Nu intelege si exista riscul sa o irite cu intrebari, de unde si replicile crunte din partea ei.  Nu vrea intrebari. Daca intr-adevar si-ar dori ceva in momentul ei de liniste, si-ar dori o actiune. Daca el intuieste nevoile ei, si o cunoaste in profunzime, sunt toate sansele sa se produca un proces minunat pentru ea, prin care se simte cunoscuta si iubita cu adevarat, asa cum este ea. Daca el ar avea un caracter puternic si stie cum sa se comporte cu ea, e posibil sa ii domoleasca agresivitatea psihologica.

Nota. Acest text este fictiune si cam atat.  Va face parte din cartea pe care o voi publica (sper) odata si odata in viata asta. :)

© Roxana Neculcea.

Continutul acestui post este proprietatea Roxanei Neculcea si este inregistrat © CRS • Copyright Romanian Services •! Reproducerea textelor din acest blog, in forma partiala sau integrala, fara specificarea sursei si/sau fara acordul autorului scris ESTE INTERZISA, va fi considerată furt si va fi tratata pe cale legala.

4 thoughts on “Yin si Yang

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s