The Color Run & Holi One în România

Acum foarte mulţi ani mă îndragostisem de una dintre cele mai vibrante sărbători din India, sărbătoarea Holi.  Şi îmi doream nespus de mult să ajung chiar şi în India pentru a o sărbători.

În India, venirea primăverii este întâmpinată cu o sărbătoare a culorilor. In această zi de sărbătoare, milioane de hinduşi din întreaga lume se adună pentru a arunca unii în alţii cu pulberi colorate, transformând locurile „bătăliilor“ în adevărate oaze de culoare. La începuturile festivalului se spunea că pulberea avea proprietăţi tămăduitoare, care alunga posibile răceli, dar astăzi este doar un mix de colorant sintetic. Ultima zi cu luna plina din martie marchează unul dintre cele mai colorate festivaluri: Holi din India, care celebrează culorile vii, triumful binelui asupra răului, dar şi începutul primăverii. În fiecare an, milioane de hinduşi din întreaga Indie, dar şi din lume, se bucură de sfârşitul iernii şi se adună pentru a se „îmbrăca“ în culori.

Din 2014, vom avea şi în România minim două evenimente asemănătoare: The Color Run (26 aprilie 2014) şi Holi One (31 mai 2014).

The Color Run – cunoscută  drept şi ”Happiest 5k on the Planet”,  este o cursă euforică în culori, care celebrează sănătatea, bucuria și originalitatea.

Axată mai puțin pe timpii de alergare și mai mult pe distracția nebună, The Color Run este o cursă necronometrată de 5 km, în cadrul căreia mii de participanți sunt vopsiți din cap până-n picioare în diverse culori, la finalul fiecărui kilometru parcurs.

TCR_PRESS_7

Distracţia continuă şi după  încheierea cursei, cu un uriaş festival unde se foloseste din nou pudră colorată din belşug, pentru o explozie de fericire şi experienţe memorabile, fără a mai pune la socoteală milioanele de combinaţii de culori intense.
Inspirat tot de festivalul Holi din India, HOLI ONE Romania adună în același loc (Piata Constitutiei) mii de oameni îmbrăcați în alb, care vor asculta muzică, vor dansa și vor asista la spectacole artistice cu stimulări vizuale.

Cel mai important moment al festivalului este numărătoarea inversă, care are loc din oră în oră, când toată lumea lansează prafurile de culori în aer în același moment.

Participanții la Holi One Color vor folosi șase culori sub forma de pudră: pink bikini, green planet, blue lagoon, yellow sunrise, juicy orange și violet secret.

Un bilet la festivalul din București va fi de 100 de lei, în preț fiind inclus și un plic cu pudră colorată.

Organizatorii au postat pe site-ul evenimentului că este permis accesul cu camere foto sau telefoane mobile, însă aceștia au avertizat că pudra le poate dăuna acestora.

De asemenea, participanții pot achiziționa doar pudră pusă la dispoziție de organizatori, însă orice alte culori sau substanțe vor fi confiscate.

1010535_806217196071116_1637721608_n

 

 

 

TCR_PRESS_1

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s