Toți oamenii zâmbesc în aceeași limbă!

Pentru mine, una dintre cele mai frumoase trăsături ale ființelor umane este aceea de a zâmbi. Este ceva ce niciun animal nu o poate face, nici măcar cele inteligente și cu o clară afinitate pentru oameni, nu pot zâmbi ca noi.

Întotdeauna să răspunzi cu un zâmbet unui copil care îți zâmbește! Să-i ignori zâmbetul ar însemna să-i distrugi credința că lumea este bună. Dar ce se întâmplă atunci când tu nu îi zâmbești pentru că ți-e rușine cu dantura ta? El nu știe acest lucru, și tot dezamăgit va rămâne. Hai sa luam ca exemplu totuși faptul că i-ai explica de ce nu îi răspunzi la zâmbet. Ce exemplu îi dai tu unui copil, prin teama ta de a merge la un dentist? Uite, tocmai de asta mulți dintre copii prind teama de stomatolog. Vizita la cabinetul stomatologic nu mai este dureroasă ca în trecut. Tehnologia a avansat, medicii sunt mai pregătiți, clinicile moderne arată foarte bine! Nu înțeleg de ce oamenii amână vizita la stomatolog, iau calmante și se plâng?

După ce am împlinit vârsta de 12 ani, la cel mai mic punctuleț de carie, am vrut să merg la stomatolog din proprie inițiativă, și astfel nu am avut niciodată probleme cu dantura. Nici nu știu ce este o durere puternică de măsea. Îmi place să merg la stomatolog, și chiar în ultimii 3 ani am mers o dată la 4-6 săptămâni. Ultima oară am mers ieri, când am prins o promoție pentru femei cu ocazia primelor 8 zile din luna martie, și am beneficiat de o consultație și un periaj profesional gratuit. M-am simțit foarte bine când doctorul mi-a lăudat dantura și mi-a spus că dacă toți ar fi conștiincioși ca mine, lumea ar fi mai plină de zâmbete.

Este atât de plăcut să poți râde din tot sufletul, fără să pui mâna la gură.  Zâmbim în semn de simpatie, atunci când salutăm, sau atunci când ne scuzăm și chiar și în semn de apreciere. Este fără îndoială cel mai important element de legătură socială din repertoriul de gesturi al oamenilor.

Fii un model pentru copiii din jur și începe mai întâi cu tine. Alege o clinică stomatologică bună și treci la treabă. Garantez că nu te doare…  „Nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet, decât cel care nu are niciun zâmbet de dăruit.”

Pentru că am fost de părere mereu că stomatologul adultului nu e neapărat potrivit pentru copilul său, eu am căutat pe cineva potrivit pentru fetița mea. Și pentru că nu e bine să îi prezinți copilului tău de-a lungul timpului diferiți stomatologi și ortodonți, eu îți recomand să îl duci de la primii anișori (1-2 ani) din prima la un ortodont. Pentru că nu se știe dacă va avea nevoie mai încolo de un tratament ortodontic (pe la 10 ani), și e bine să fie același doctor cu care s-a obișnuit de mic și care să aibă încredere în el.

E foarte important să își viziteze medicul o dată la 6 luni, chiar dacă nu are carii și crezi că dantura e în regulă, pentru a nu a avea frică de necunoscut mai încolo, când poate chiar va trebui ca doctorul să umble în guriță cu uneltele zgomotoase din unitul dentar (poate o carie mică, sau scosul unui dințisor de lapte).

Pentru fetița mea l-am ales pe dr. Radu Marinescu de la Pro Ortodonție pentru că este un medic blând, răbdător și știe cum să convingă copiii să stea ascultători pe scaun. Peste toate, este și un bun profesionist în ortodonție și ortopedie dento-facială. Dacă aveți nevoie de un medic specialist in protetică dentară, în aceeași clinică îl puteți găsi pe fratele lui Radu, Andrei, care de asemenea este un bun profesionist.

Și dacă am ajuns tocmai la Focșani pentru asta, deși noi locuim în Bacău… lucrul acesta spune multe! ;)

Succes!

proorto

Pro Ortodontie Stomatologie Focsani

Reclame

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s