Înainte și după.

„Am început cu începutul și am sfârșit în cuprinsul îmbrățisărilor tale.”

Ce frumoase sunt inceputurile, dar si pre-inceputurile… momentele care se petrec inainte de „relatie”: mesajele, mailurile, saluturile, etc. Sunt atat de diferite, si de politicoase. Toti suntem atat de formali, fara alinturi, cu atentie mare la ce scriem.

Astazi am dat peste un mail din acele „timpuri”. :))) Ei bine, nu mai tin minte nimic din acel documentar… noroc de rezumatul pe care i l-am facut lui Alin, in perioada in care vorbeam despre tot ce se intampla in jurul nostru.

Untitled

Si ce am mai gasit eu pe Yahoo? :D Un mail trimis de Alin la 00:00, cand a implinit Roxalia 3 ani… <3 Tin minte perfect unde eram si cum am reactionat cand l-am primit. Ma pregateam de o noua zi in cadrul targului Indagra de la Romexpo, stiam ca dupa cateva ore plec in fuga catre Bacau, sa ii organizez petrecerea Roxaliei, si ca a trebuit sa ma opresc si la Focsani sa iau de la Alin cadoul „palpabil” pentru Roxalia. Si uite-ne in septembrie 2014, cand jucariile primite de Roxalia nu mai conteaza, dar cuvintele lui Alin din mail raman intiparite in inima mea pentru mult timp. :)

untitled2

Si daca tot am vorbit despre inceputuri, vreau sa redau cateva fragmente frumoase de pe blogul Evei:

” Îmi plac începuturile… Îmi plac fluturii din stomac, momentele în care inima naivă o ia razna, îmi plac mesajele de “bună dimineaţa” şi telefoanele de “noapte bună”, îmbrăţişările lungi din zori şi până-n seară şi sărutările în care ai vrea să devii o singură fiinţă cu celălalt. Îmi place zâmbetul tâmp pe care-l am pe faţă şi fericirea care mă face să radiez şi ador momentele în care cei din jur îmi spun “Ce frumoasă eşti azi”, iar sufletul meu zâmbeşte căci numai el ştie motivul. Îmi place să-mi fie dor de cineva, secundele să mi se pară ore, iar orele zile, să aştept să-l văd cu entuziasm, nerăbdătoare, agitată, fericită, să simt fluturii cum îmi dansează prin tot corpul, iar gândurile să nu mai aibă nicio logică, să nu mai ştiu dacă e luni, e marţi sau sâmbătă, să nu mai ştiu de mine. Să nu-mi mai fie foame de nimic, decât de iubire.

Îmi plac începuturile pentru că atunci chiar şi cei mai maturi oameni se transformă în adolescenţi, pentru că oricât de raţional şi ancorat în realitate ai fi, nu poţi să nu devii un visător, pentru că oricât de multe lovituri le-ar fi dat viaţa celor mai încercate suflete, chiar în colţurile lor mai întunecate va izvorî o rază de speranţă. Îmi plac începuturile pentru că iubirea poate face emoţii să rodească chiar şi în cele mai aride inimi, pentru că fericirea e atât de mare atunci, încât nu mai e loc de orgolii, pentru că singura grijă e descoperirea celuilalt, asimilarea lui… pentru că atunci chiar crezi cu toată fiinţa că “de data asta” o să fie altfel. Furnicăturile din stomac când te sună, când te ia de mână, când se uită la tine, când se apropie şi îi simţi mirosul, respiraţia, bătăile inimii – toate îmi plac. Şi iubesc începuturile pentru că te fac curajos… pentru că îndrăzneşti să crezi, să speri, să vrei. Pentru că îţi pun zâmbetul pe chip şi soarele în suflet, pentru îndrăgostiţii sunt ca nişte licurici, au o lumină a lor specială care îi distinge de restul oamenilor, pentru că sunt unul lângă celălalt şi atunci nu le mai lipseşte nimic.

Iar începuturi cu adevărat sunt doar cele în care te avânţi cu inima deschisă şi numai după ce ai făcut curăţenie în suflet, după ce ai dat uitării tot ceea ce te-a apăsat cândva şi ai făcut loc pentru amintiri noi, când ţi-ai golit buzunarele de amărăciune, tristeţe şi teamă şi eşti pregătit să iei pe altcineva de mână ca să păşiţi împreună, cu încredere, spre viitor.”

Anunțuri

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s