Jurnal de mămică: 3 întrebări

În nopțile în care Roxalia doarme cu mine în pat, se desfășoară o rutină.

Înainte să ajungem în dormitor, când simte că e vremea de culcat (adică 11-12) mă întreabă: „mami, te-ai demiacat?”. Uneori zice și „demachiat” corect, dar asta după ce încearcă să se corecteze de vreo cinci ori.

Dacă demachierea a fost săvârșită, ajungem în pat. Următoarele 10 minute avem parte de puțină tehnologie, ea are voie la un desen (două, trei) pe tabletă, iar eu îmi iau rămas bun pe telefon de la mediul online.

După ce lăsăm gadgeturile jos, trecem la iubit. Una dintre noi două, începe cu expresia „hai să ne iubim”. Și începem smotoceala, alintatul, mângâiatul. Durează minim 10 minute. Când ne oprim, după ce o iau în brațe și se așterne liniștea, obligatoriu una dintre noi două începe cu „Te iubesc!”. Urmează câteva declarații de dragoste, și mai mult un fel de luptă, cine zice că iubește mai mult. Nu a existat nicio seară în care să trecem peste smotoceala și un sincer „Te iubesc!”. Și îmi doresc să ne spunem lucrul ăsta în fiecare zi până la sfârșitul vieții. Cu siguranță, dupa 18 ani, nu o voi vedea și nici nu voi vorbi cu ea zilnic la telefon, dar aș vrea ca fiecare convorbire telefonică (indiferent la cât timp se petrece) să se incheie cu „Te iubesc!”

Bun. Să povestesc ceva de acum 2 seri.

Eram în faza de „gadget on”. Și încep să citesc un articol despre mothering, în care se spunea că indiferent de cât de obosită ești seara, să nu uiți să îi pui copilului 3 întrebări:

1. Ce te-a făcut fericit/ă astăzi?

2. Ce te-a făcut să plângi astăzi?

3. Ce ai învățat astăzi?

După ce am închis amândouă tot, încep să o întreb:

– Roxalia, ce te-a făcut astăzi fericită?

– Tu.

– Nu, scumpo. Uite, îți dau câteva exemple. Poate că te-a făcut fericită un băiețel de la grădiniță când ți-a oferit o jucărie pe care ți-o doreai, sau o fetiță care te-a lăsat să desenezi pe fișa ei. Deci?

– …când mi-ai făcut poze în apă cu părul ud.   (*făcea baie, și-a udat singură părul și m-a strigat rugându-mă să îi fac câteva poze)

– Așa, bravo. Și ce te-a făcut să plângi astăzi?

– Azi nu am plâns deloc.

Și urmează întrebarea a treia, pe care am schimbat-o total, ca să nu o presez cu prea multe întrebări diferite chiar la început, așa că am întrebat-o tot despre ceva ce ține de emoție:

– Și ce sau cine te-a făcut să râzi azi?

și cu colțurile buzelor până la urechi îmi răspunde: – Tu!

*4anicu2

Dacă vreți să vedeți un filmuleț de 12 secunde cu ea (de pe 11 ianuarie), click AICI.

Reclame

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s