Sănătatea începe din farfurie

În delicatul proces de creștere al unui copil, rolul pe care îl are o alimentație sănătoasă și corectă este foarte important deoarece nu are doar scop energetic și nutritiv, ci și unul  plastic și constructiv. În plus, o alimentație incorectă poate fi cauza unor boli care apar la maturitate, dar care își au rădăcinile în copilărie. Diabetul, aterosleroza, obezitatea își au aproape sigur originile în dezechilibrele alimentare din prima și a doua copilărie.

În ziua de azi, datorită informației, orice părinte are posibilitatea asigurării copilului, unei alimentații corecte din punct de vedere cantitativ, dar mai ales calitativ.

Pentru că îmi doresc să cresc un copil sănătos, și îmi place să absorb informații curate de pretutindeni, acum 2 zile am avut plăcerea de a fi prezentă la programul de educație alimentară “Sănătatea începe din farfurie”.

P1210735

SELGROS Cash&Carry România și Chef Cezar Munteanu (Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie şi fondator al „Asociaţiei Chef Cezar pentru un stil de viaţă sănătos”) au derulat pentru al patrulea an consecutiv acest program ce urmărește să promoveze o alimentaţie echilibrată pentru copii prin lecții deschise în școlile primare din 15 orașe.  Misiunea programului este de a cultiva o atitudine pozitivă faţă de nutriţie, care să se dezvolte odată cu creșterea copiilor. Elevii din clasele O-IV incluşi în program, vor urma lecţii împreună cu Chef Cezar Munteanu, care le va prezenta cele mai importante fructe și legume pe baza beneficiilor pentru sănătate, transformându-le în supereroi.

P1210740

P1210741

Anul acesta, copiii norocoși din Bacău, au fost cei de la Școala Gimnazială „Constantin Platon”. Curioși, plini de entuziasm, au luat loc pe pernuțe și au așteptat cuminți să-și facă apariția Energicu’ și Chef Cezar. Amândoi amuzanți, carismatici, au combinat informația cu joaca. Cu siguranță, mulți dintre copii vor transmite ce au învățat, mai departe, în familie. Și dacă vor uita anumite lucruri, părinții pot citi mai multe de pe broșura pe care au primit-o copiii în plăsuța cu daruri. Puteți face rost de broșuri gratuit și daca faceți o plimbare până la Selgros, sau le puteți descărca de aici.

P1210765

P1210799

După ce au făcut puțin sport cu Energicu’, dupa ce au învățat de la Chef Cezar secretele supereroilor din farfurie și după ce le-a explicat importanța îngrijirii dinților, la sfârșit de program, au băut un super smoothie făcut din banane, ananas, căpșuni, fructe de pădure, lapte și miere.

Cu siguranță acest program a avut un mare impact pentru ei, și vor fi mult mai atenți la fructele și legumele din jurul lor și la ceea ce vor avea de acum încolo în farfurie.

A fost un program atât de bine construit, încat imi doream să fie și fetița mea prezentă, pentru că știu cât de atentă este asupra informațiilor noi, dar fiind în grupa mijlocie la grădiniță, mai trebuie să aștept doi ani. :)) Până atunci, aplic acasă povestea cu supereroii pe care am învățat-o.

Sunt entuziasmată, și mă bucur pentru inițiativa luată de Selgros și de Chef Cezar Munteanu, poate astfel, cu timpul copiii ajung să își dorească să aibă un stil de viață sănătos, fără să se simtă obligați.

Și peste toate acestea, știți ce mai e grozav? Marele Premiu! În acest an, marele premiu va consta într-o tabără în care copiii vor învăța să gătească, să decoreze brioșe, să intre în tainele teatrului și să participe la numeroase alte activități educative, alături de Chef Cezar. Ce mult mi-aș fi dorit să existe astfel de tabere și când eram eu micuță.

Fiecare clasă trebuie să pregătească un proiect cu tema alimentației sănătoase, vor trimite proiectele la Brașov, și cea mai creativă clasă din cele 15 orașe, va câștiga!Tare-s curioasă cu ce proiect va ieși în față.

Vă doresc mult succes și inspirație, copii!

P1210808

“Ne dorim să învățăm copiii să se hrănească sănătos și să înțeleagă beneficiile legumelor și fructelor pentru o dezvoltare corectă a minții și a trupului. Misiunea acestui proiect și a companiei SELGROS este de a contribui, alături de părinți, la educația copiilor în spiritul unui stil de viață sănătos, așa încât aceștia să crească mari, frumoși și sănătoși.”, a declarat Daniela Sima, Marketing Manager Selgros Cash&Carry România.

P1210771

P1210783

P1210793

P1210750

„Anul trecut am întâlnit peste 1700 de copii entuziaşti şi curioşi, care au descoperit în fructe şi legume nişte prieteni de încredere. Iar acum, pornim din nou la drum in toata țara pentru a întalni și a cunoaște şi alţi copii isteţi şi curioş, dornici să învețe ce se ascunde în spatele legumelor și fructelor. Cei mici nu sunt în general mari fani ai fructelor şi legumelor sau sunt foarte selectivi, principala barieră fiind gustul. Prin combinaţii de alimente şi tehnici de gătire, unele poate necunoscute părinţilor, reinventăm sau dăm mai mult gust legumelor şi fructelor, făcându-le astfel mai prezente în mesele zilnice ale celor mici. Educaţia copiilor prin joacă şi sprijinirea părinţilor cu informaţii şi sfaturi practice de gătit sunt elemente esenţiale ale evoluţiei spre o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă. Alături de Selgros şi Asociaţia Chef Cezar continui eforturile începute acum patru ani, de a-i împrieteni pe cei mici cu fructele şi legumele şi de a le oferi o nutriţie sănătoasă, ţinând cont in acelaşi timp şi de preferinţele lor”, a declarat Chef Cezar Munteanu, la începutul campaniei.

În 2015, proiectul Selgros a vizat câte o școală din orașele Bucureşti, Braşov, Iaşi, Târgu Mureş, Oradea, Cluj, Ploieşti, Timişoara, Craiova, Bacău, Galaţi, Brăila, Arad, Suceava şi Constanţa.

P1210823

La sfârșit, Chef Cezar a avut parte de două surprize.

La sfârșit, Chef Cezar a avut parte de două surprize din partea Școlii „Constantin Platon”

Reclame

2 gânduri despre „Sănătatea începe din farfurie

  1. Ce fain! :)
    Data viitoare sa ma iei si pe mine, Roxana :)
    Mi-ar fi placut sa asist la cursul lui Chef Cezar Munteanu… E foarte interesant si bine venit!

    Apreciază

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s