¡Hola, Barcelona!

Deși am călătorit în “ceva” locuri frumoase în viața mea, nu m-a atras până acum să deschid nișa de traveling și să scriu pe blog despre locurile pe care le-am vizitat.

Dar apoi am vizitat Barcelona!

Super impresionată am fost și când am mers în decembrie 2007 în Thailanda, din păcate nu am notat atunci nimic și nu mai țin minte toate detaliile, și decât să scriu acum ce îmi aduc aminte vag, mai bine mai aștept un an/doi și voi nota când voi merge acolo pentru a doua oară.

Să revin la Marea Vrăjitoare (La Gran Hechicera), așa cum îi plăcea lui Joan Maragall să îi spună Barcelonei.

Ce cuvinte i-aș atribui eu ei? Trencadis, artă, fantezie, cultură, modernism (Art Noveau), exotism, tulburător, frapant, trepidant și alte cuvinte cu sufixul -nt pe care le foloseați la Fazan. :)) Nu prea merge aici restaurant, cuvântul cu care închideați voi cel mai des. Da, și eu.

Transportul

Cu orice, oriunde. Câteva excepții: nu poți merge cu yachtul pe calea ferata, doar în GTA se poate… dacă bagi codul greșit. :))

Cu metroul, cu trenul, cu tramvaiul, autobuzul, rolele, bicicletele, scuterele, trotinetele… și nu în ultimul rând, cu picioarele. :)) O luați la pas frumos prin toată Barcelona. Așa am procedat și noi, mergeam pe jos aproximativ 20 de km în fiecare zi, chiar daca în unele zile am avut închiriate Vespa-uri și în altele, biciclete.

Via Vespa

Via Vespa

Tips: Se merită să vă luați cartela de călătorie pentru 5 zile la metrou, indiferent dacă sunt zile în care închiriați biciclete/scutere. Noi am dat 10 euro pe o cartela. O să vă ajute.

Barcelona în mare

Aici ai cam de toate.  Ai munte, mare, cartiere medievale, cartiere luxoase dar și cartiere multiculturale (o combinație între arăbesc, indian și chinezesc) cu străzi înguste și clădiri aurii prăfuite, de zici că mai un pic și după colț dai de vreun deșert.

Barcelona este o adevărată Enciclopedie culturală vie. Este un oraș plin de muzee (aproximativ 50), parcuri (naturale, artificiale, de distracții), clădiri spectaculoase, plaje frumoase și oameni luminoși. Mai poți vedea imensa gradina zoologică, pe cea botanică și cele mai mari acvarii din lume. Daca îți place fotbalul, poți vizita Stadionul Camp Nou și poți vedea și Muzeul FC Barcelona.

Dacă iubești viața de noapte, te poți duce în zonele cele mai animate: Barceloneta (unde este și plaja și portul nou), La Rambla și Barri Gothic.

Tips: Fântânile magice de la poalele muntelui Montjuic, care sunt niște fântâni arteziene  luminate, ce realizează spectacole pe ritmuri muzicale, au program de vizită doar de joi până duminică, între 21:30- 00:00 (în timpul verii).

Se spune despre Barcelona că are mai multe mirosuri: Levante, vântul de vară ce aduce cu el miros de Mediterană; Poniente, vântul din vest care aduce mirosul fierbinte al Spaniei și Maestralul, vântul de Provence care aduce cu el miros de levănțică. Eu aș mai adăuga aici încă un miros: vântul din El Raval, ce aduce cu el miros de iarbă. Și nu iarba aia pe care o mănâncă Vaca Paca.

El Raval

El Raval

Lăsând mirosul din El Raval, care miroase așa doar seara și doar printre străduțele înguste ale cartierului, mirosul general al Barcelonei este de mare. De cele mai multe ori miroase a prospețime, iar aerul este curat.

Localnicii spun despre Barcelona că are culoarea “azulgrana”. Azulgrana de Barça este o combinație dintre albastru și roșu burgund. Acel albastru frumos pe care îl vedem  în stilul mozaic trencadis.

Diverse:

 • La tot pasul dai de braserii de tip franțuzesc.
 • Sunt atât de mulți câini de rasă cu stăpân, așa cum sunt atât de multe pisici pe străzi în Grecia.
 • Nu toți localnicii știu engleza. E bine să stăpâniți cât de cât spaniola. Sau dacă nu, istețime în iscusirea limbajului semnelor.
 • Ca să nu stați la cozi la muzee sau alte atracții turistice, făceți-vă rezervare pe net. Dacă le faceți din timp puteți primi și reduceri mici.
 • Vă este de mare ajutor o hartă a Barcelonei. Probabil o veți primi la recepția hotelului.
 • 8 construcţii de-ale lui  Gaudí fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.
 • Barcelona a fost aleasă de National Geographic drept cel mai bun oraș cu plajă din lume.
 • Se poate mânca ok cu 20-30 de euro. Ok nu înseamnă foarte bine, înseamnă să mâncați decent. :)) E posibil să nu intre băutura în banii ăștia. Dar o să vedeți voi cum stă treaba… Mai ieftin găsiți doar la fast food.
 • Intrările în obiectivele turistice sunt între 8-35 euro. Dar majoritatea se învârt în jurul sumei de 20 euro.
 • Taxiurile arată bine de tot și asta pentru că 60% dintre ele sunt Prius-uri, si le ador!

Dacă vreți să vizitați Barcelona trebuie să vă faceți de acasă o listă, iar eu sunt aici pentru a vă ajuta. Pot începe eu această listă:

Barcelona pe bucăți

 1. Sagrada Familia.

Principala atracție a orașului este o basilică neterminată cu o uimitoare dantelărie în piatră pe fațade, ce se preconizează că va fi gata în 2026 (se lucrează la ea de 133 de ani).  Antoni Gaudi a îmbinat suprafețele inegale, arcele parabolice și materialele eclectice în așa fel încât a reușit să sfideze toate convențiile arhitecturii. Lucrările excentrice ale lui Gaudi au reușit să șteargă granițele dintre arhitectură, sculptură și natură. Mulți dintre arhitecții de atunci i-au considerat lucrările hidoase/ciudate și de prost gust, fiind o amenințare la adresa standardelor impuse de arhitectura din ultimele secole.

Sagrada Familia

Sagrada Familia

Proiectul lui Gaudi prevedea o arhitectură personală, de tendință naturalist-modernistă, format din 5 nave, o absidă, un deambulatoriu exterior, 3 fațade și 18 turnuri:  4 pentru Evangheliști, 12 pentru Apostoli, cel de 120 m pentru Fecioara Maria și cel mai înalt pentru Iisus. Cele 3 fațade se numesc Nașterea, Patimile și Gloria.

Sagrada Familia

Sagrada Familia

Obligatoriu de văzut. Este incredibil de frumoasă. Este bizară, halucinantă, unică! Pur și simplu te copleșește. Și cred că îți ia mai mult de o oră să te uiți în parte la fiecare detaliu de pe fațade.

Detalii.

Detalii.

 1. Park Guell

Parcul Guell a fost comandat de Eusebi Güell care își dorea să creeze o zonă rezidențială cu 60 de case pentru aristocrații Barcelonei, ferită de poluarea și aglomerația centrului industrial. Eusebi l-a ales ca arhitect al proiectului pe Antoni Gaudi, cunoscut atunci pentru creațiile sale moderniste și destul de îndrăznețe pentru acea vreme. Casele urmau să fie înconjurate de grădini în stil englezesc, astfel încât zona rezidenţială să devină o oază de verdeaţă şi linişte. O alternativă fericită pentru cei bogați, care doreau să fugă de Barcelona industrializată. Din cauza izbucnirii războiului, afacerea a eșuat, iar arhitectul Gaudi a reușit să construiască doar 3 case de locuit și o superbă grădină ce s-a transformat în cea mai frumoasă fantezie de verdeață a Barcelonei (grădină ce a trecut în Patrimoniul UNESCO după mulți ani).

Park Guell

Park Guell

Parcul conține structuri uimitoare din piatră, trencadis hipnotic, zeci de soiuri de plante și clădiri fascinante. Culorile vibrante ale plăcilor sunt cu adevărat uimitoare. În parc există o pasarelă susținută de niște piloni de piatră răsuciți care par a fi în creștere din pământ ca trunchiuri de copac. Deși nu sunt piloni naturali, așa par.

Park Guell

Park Guell

Gaudi a fost puternic influențat de formele naturale și le-a folosit în opera sa.

În partea de sus a Parcului Guell  este o zonă de terasă unde ai o priveliște minunată a parcului, a Barcelonei și a mării. În partea cealaltă a terasei sunt stânci ornamentale, palmieri înalți și papagali colorați ce zboară liberi.

În parc există o casă în care Gaudi a trăit între 1906 si 1925, “La Torre Rosa” se numește. Casa a fost transformată acum într-un muzeu și conține mobiliere proiectate de Gaudi.

Casa lui Gaudi

Casa lui Gaudi

După ce coborâti din Piața Naturii (acea piață celebră înconjurată de o bancă șerpuită plină de faianță sfărâmată – stilul arhicunoscut al lui Gaudi – trencadis) ajungeți la 2 clădiri cochete ale căror fațade au aspect de turtă dulce și la celebra salamandră imensă pe care o veți găsi pe vederi, pe obiecte de décor, pe magneți de frigider și pe brelocul meu. :))

Park Guell

Park Guell

Una dintre clădiri ce pare a fi un mini castel, are un turn înalt și subțire, smălțuit, cu dreptunghiuri albe și albastre. Iar cealaltă clădire are vârful acoperișului în formă de ciupercă, și seamană tot cu un mini castel. Dar de data asta un mini castel “decorat cu bomboane” și creneluri înflorate la ferestre.

Park Guell

Park Guell

Park Guell

Park Guell

Căsuța albă din deal  a fost a avocatului Marti Trias și a soției sale, Ana Maxenchs… de aici și denumirea Casa Marti Trias I Domenech. Această casă a fost proiectată de arhitectul Juli Batllevell, de Arus, un discipol al lui Lluis Domenech I Muntaner și de asistentul Antoni Gaudi. A fost construită în 1905 pe motiv că familia a dobândit în 1901 terenul din partea de sus a parcului, în apropierea drumului Can Mora. Proprietarul, Marti Trias a murit în 1914, dar fiul cuplului, Alfonso, a păstrat o prietenie strânsa cu Gaudi.

Alfonso, fiind student la Medicină, a fost cel care l-a identificat pe Gaudi, atunci când fusese lovit de tramvai… dar asta dupa 3 zile când deja nu s-a mai putut face nimic.

Casa Marti

Casa Marti

Obligatoriu de vizitat tot Parcul Guell. Datorită locației și mărimii va trebui să programați cel puțin o jumătate de zi pentru o vizită a întregului parc.

P1230980

 1. Casa Battlo

Clădirea este cunoscută sub numele de „Casa dels ossos” („Casa Oaselor”) sau Casa Dragon, are un aer visceral și organic, iar majoritatea fațadei este decorată cu un mozaic făcut din bucățele de ceramică variat colorate, de la albastru la verde, însă  nuanţele se schimbă pe parcursul zilei, aşa că trebuie neapărat revenit într-o seară, când culorile devin mai contrastate şi cu reflexe irizante. Faţada arată ca un joc de suprafeţe concave şi convexe, singurele linii drepte  fiind ferestrele deja existente, păstrate de Gaudí din casa iniţială.

Casa Battlo

Casa Battlo

Casa a fost construită de la zero de Emilio Sala Cortez pentru o familie de clasă medie dintr-un cartier prosper al Barcelonei. Casa a fost cumpărată în 1903 de către Josep Battlo, care l-a angajat pe Gaudi să îi renoveze clădirea, deoarece dorea să câștige premiul de urbanism pus la bătaie de Consiliul local al Barcelonei. A fost restaurată de Gaudi ca o alegorie a lui Sant Jordi (Sf Gheorghe catalan) și a balaurului. Sant Jordi este patronul spiritual al Cataloniei. Restaurarea a durat 2 ani, după care Josep s-a mutat acolo împreună cu familia sa, la etajul 1, iar restul clădirii a închiriat-o.

Casa Battlo

Casa Battlo

 1. Casa Mila – La Pedrera

Această bestie unduitoare este o altă capodoperă a lui Gaudí, construită în 1905-1910 pentru a devein un bloc combinat cu apartamente și birouri. Numită formal Casa Milà, după omul de afaceri care a comandat acest proiect, este mai bine cunoscută și sub numele de La Pedrera (cariera), din cauza fațadei de piatră cenușie, care are formă de valuri. Balcoanele sunt din fier forjat și au fost proiectate de un prieten al lui Gaudi, Josep Maria Jujol, care a mai colaborat și în alte ocazii cu Gaudi. Fiecare balustradă este diferită de celelalte.

Casa Mila

Casa Mila

Pere Mila s-a căsătorit cu văduva lui Josep Guardiola, bătrâna și bogata, Roser Guardiola. Cum nu știa ce să facă cu banii soției, s-a gândit “să dea comandă” de o casă spectaculoasă pe terenul de 2000 de mp de pe strada Passeig de Gràcia. Văzuse Casa Battlo de pe aceeași stradă, i-a plăcut stilul extravagant, și astfel l-a contactat pe Gaudi pentru a-i proiecta casa. În 4 ani a fost gata.

La Pedrera - Casa Mila

La Pedrera – Casa Mila

Autoritățile acelei perioade s-au opus multor aspecte ale construcției și au dat proprietarilor în mai multe rânduri amenzi, ba chiar au ordonat demolarea clădirii la un moment dat. Din cauza aceasta unele dintre detaliile proiectului lui Gaudi nu au fost respectate până la capăt.

Pe acoperiș sunt mai multe statui mărețe, frumos conturate. Autoritățile au refuzat să aprobe amplasarea unei statui gigant în vârful clădirii care o reprezenta pe zeița Pământului, Gaia. Nu mă, nu Gaia din București… ce ai?

La Pedrera

La Pedrera

Dacă vă duceți seara să vizitați această casă, prindeți și un spectacol de lumini amplasat pe statui.

P.S. Ghidurile audio sunt incluse în preț. Intrarea costă 20 de euro. Când am închiriat bicicletele am primit de acolo cartonașe cu reducere pentru Casa Mila. Să fiți cu ochii în 4, nu se știe de unde puteți primi reduceri pentru toate obiectivele turistice din Barcelona.

 1. Muzeul Picasso

Muzeul Picasso este în interiorul unei vile gotice, în partea medievală a orașului numită El Born (in centrul vechi). Este cea mai vizitată galerie din Barcelona, vin peste un milion de turiști pe an deoarece găzduiește cea mai mare colecție cu operele lui Picasso.

Ideea unui astfel de muzeu i-a aparținut unui prieten bun de al lui Picasso, Jaime Sebartes. Picasso i-a dăruit lui Sebartes sute de tablouri, desene și schițe de-a lungul vieții. Sebartes voia să deschidă un muzeu pe baza colecției sale în Malaga, locul de naștere al lui Picasso, dar Picasso însăși a sugerat că Barcelona ar fi un loc mai potrivit pentru un astfel de muzeu, având în vedere legătura sa sentimentală strânsă cu orașul.

În 1963, la deschidere, colecția muzeului s-a constituit din donația lui Sebartes, ce se compunea din 574 de lucrări. La ea s-au adăugat lucrările pe care Picasso le-a dăruit Barcelonei și din alte lucrări ce se aflau în posesia muzeului de artă modernă. Ulterior s-au adăugat lucrări dăruite de prieteni ai artistului și de soția lui.

Dupa moartea lui Sebartes în 1968, Picasso a donat un număr important de lucrări muzeului, inclusiv 1000 de piese din perioada sa de început (chiar și cele obscene), lucrări ce fuseseră păstrate de familie înca de când acesta se stabilise în Franța dar și multe lucrări din “Perioada Albastră” a lui Picasso.

Curatorii muzeului au aranjat tablourile într-o ordine cronologică, începând cu operele din tinerețe și terminând cu cele de la sfârșitul vieții. Aranjate în acest fel, tablourile îți arată evoluția gândirii artistice a lui Picasso de-a lungul anilor și a formelor sale care l-au făcut celebru. În prezent, colecția permanentă a muzeului se compune din peste 3500 de lucrări.

Dacă iubesți arta, această galerie trebuie neapărat vizitată. Mie mi-a plăcut foarte mult și am descoperit stiluri la Picasso, de care nu știam nimic.

 1. L’Aquarium

Se află în zona portului vechi de la Marea Mediterana și este al doilea acvariu ca importanță din Europa.

L'Aquarium Barcelona

L’Aquarium Barcelona

Poți vedea pinguini, rechini (de mai multe tipuri), meduze imense, pisici de mare, corali, peștele faimos din Deuce Bigalow… și mai ales îl vezi pe Nemo! :)) Lista e mult mai lungă, deoarece sunt peste 11.000 de animale marine și 450 de specii caracteristice pentru Marea Mediterana.

P1240419

Tip: Cu 300 de euro poți coborî într-o cușca pentru a „saluta” un pic rechinii. Eu am aflat asta când am ajuns în țară, din păcate. Așa că dacă încercați să îmi povestiți experiența.

 1. La Rambla

La Rambla este cel mai mare bulevard din Barcelona,  o promenadă foarte largă, întinsă pe 1.2 km şi ramificată în dreapta către zona El Raval şi în stânga către cartierul Barri Gòtic. Bulevardul porneşte din zona portului vechi, Port Vella, unde de pe Monument a Colon, Cristofor Columb salută țanțoș călătorii care vin de pe mare.

La Rambla

La Rambla

 Mercat de la Boqueria

Mercat de la Boqueria

Tip: De văzut neapărat Mercat de la Boqueria (cea mai populară dintre numeroasele piețe alimentare din Barcelona).

IMG_2652

 1. Barri Gothic

Este cartierul gotic al orașului, o zonă caracterizată prin clădiri vechi și înalte, străbătută de străduțe înguste și pline de istorie. Picasso a trăit și a lucrat în Barri Gothic, și la fel și Juan Miro s-a născut și a trăit în tinerețe aici. Barri Gothic pare a fi  un labirint de străduțe ce converg în piațete. Barri Gothic este situat în partea dreapta a celebrei La Rambla cum privești spre Placa de Catalunya.

Barri Gòtic

Barri Gòtic

Străduță din cartierul gotic

Străduță din cartierul gotic

Baloane gigant

 1. Catedral de la Santa Creu i Santa Eulalia (Catedrala Barcelonei sau La Seu)

În centrul Barri Gotic, în inima orașului Barcelona se găsește catedrala gotică numită La Seu. Piatra de temelie a bisericii actuale a fost pusă încă din secolul al 13-lea, dar catedrala a fost finalizată abia la începutul secolului 20. Biserica are 93 de metri lungime și 40 lățime. Turnurile cu ceas au o înălțime ce depășeste 50 de metri. Au fost construite între anii 1386 și 1393. Turnul central are 70 de metri. Interiorul are un naos și 28 de capele laterale. În criptă se găsește sarcofagul Sfintei Eulalia. Catedrala are și un cor spectaculos și foarte frumos sculptat. Catedralei i s-a instalat un lift care duce până pe acoperiș.

Tip: Între 8:00 AM – 12:45 PM și între 5:15 PM – 8:00 PM intrarea este gratuită.

Catedrala Barcelonei

Catedrala Barcelonei

10. Tibidabo

Încep cu “obligatoriu de văzut!”

P1240072

Tibidabo este un vârf de munte de 512 m înălțime, loc foarte bun pentru a admira întregul orașul Barcelona. Este situat în “Parc de Collserola”, celebru  prin faptul că este cel mai mare parc metropolitan din lume (de 22 de ori mai mare decât Central Park din New York).  Pe lângă frumoasa și grandioasa biserică “Temple Expiatori del Sagrat Cor”, pe acest munte găsiți și un mic parc de distracții pentru copii. Toată priveliștea este superbă. Mai multe nu scriu, ajungeți acolo și o să vedeți.

Tibidabo. Replică după primul avion care a făcut ruta Barcelona-Madrid

Tibidabo. Replică după primul avion care a făcut ruta Barcelona-Madrid

P1240060

Carusel Tibidabo

Carusel Tibidabo

De fapt, încă un lucru. Dacă vreți să vedeți un Iisus asemănător cu cel din Brazilia (dar la o scară mai mică), vizitați această biserică.

Biserica din Tibidabo

Biserica din Tibidabo

Tibidabo

Tibidabo

Tibidabo

Tibidabo

Alte atracții turistice care merită văzute:

 • Arcul de Triumph;
 • Parc de la Ciutadella;
 • Montjuic și Muzeul Național de Artă al Cataloniei;
 • Muntele și Mănăstirea benedictină Montserrat (aveți nevoie să alocați o zi întreagă pentru asta, pentru că se iese “un pic” din Barcelona); accesul se face cu telefericul.
 • Grădina Zoologică;
 • Fântânile magice de la Placa Espanya;
 • Stadionul Camp Nou și Muzeul Fc Barcelona;
 • Muzeul Ciocolatei;
 • Plaja Barceloneta și plaja Somorrostro (aici se află sculptura gigantică aurie, Peix);
 • ambele porturi;
 • Parcul de distracții acvatic, Port Aventura;
 • Grădina Botanică;
 • Torre Agbar. Îl vezi din mai multe zone ale Barcelonei când te plimbi noaptea pe străzi, nu e musai să te duci până acolo. Are 144 m înălțime (38 de etaje) și fiecare led de la fereastră se aprinde seară de seară… în total sunt 4500. Luminile sunt albastre și roșii.
 • Muzeul de Artă Contemporană;
 • Muzeul Științei;
 • Muzeul de Istorie al Cataloniei;
 • Palatul Muzicii Cataloniei;
 • Centrul de Cultură Contemporană al Barcelonei;
 • Muzeul catalan de arheologie;
 • Muzeul parfumului
 • La vreo două ore de Barcelona, se găsește satul natal al lui Dali, Cadaques. Este considerat o adevarata perla a coastei Brava. Langa, in portul Lligat se afla si un impresionant muzeu dedicat lui Dali.
 • Dacă doriți să vedeți ruine romane (protejate de UNESCO) puteți trage o fugă și până în localitatea Tarragona.
Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella

Grădina Zoologică nu am reușit să o vedem. Am înțeles că durează jumătate de zi să poți vedea toate animalele (sunt 7000 de animale – 500 specii), așa că voi reveni în Barcelona și cu Roxalia peste câțiva ani. De asemenea și Parcul de distracții acvatic Port Aventura l-am păstrat pentru data viitoare… și multe alte obiective turistice de la punctulețele de sus.

Portul nou

Portul nou

Acum că ți-ai făcut lecțiile, știi cu ce anume ți-ai dori să începi. Nu e obligatoriu sa te chinui să bifezi toate atracțiile într-o singură călătorie (nici nu prea ai cum). Barcelona e genul de oraș care merită văzut de minim două ori în viață.

IMG_2626

Dacă ți-ai impus să vizitezi foarte mult, nu o să ai timp de plajă. Noi am reușit să ajungem la plajă doar în 3 sau 4 zile, și asta abia pe la 7 seara. Chiar și așa, intram în apă, deoarece era caldă și avea valuri mari, numai bune de „distrat și țipat” în ele. După care jucam volei și frisbee. Pe plaje sunt amenajate terenuri de volei, locuri pentru făcut excerciții la aparate de fitness (la Plaja Somorrostro), zone de făcut duș la fiecare câteva sute de metri, puncte de prim ajutor, etc.

Barceloneta

Barceloneta

După bălăceală și jocuri, mergeam fuga la hotel să ne schimbăm, și abia apoi mergeam din nou în oraș să mâncăm… și uite așa luam cina pe la 12-1, iar acasă ajungeam la 3-4 dimineața, fiind super „entuziasmați” că a doua zi trebuie să ne trezim de dimineață pentru un nou drum lung de 20 de km pe jos. :))

La Vila Olimpica del Poblenou

La Vila Olimpica del Poblenou

Tip: Bucătăriile restaurantelor se închid seara între orele 23-1. Iar uneori, ziua între 13 și 18 nici nu sunt deschise. Cel mai bine este să suni din timp să te interesezi de program și să îți faci o rezervare, în caz de te-ai decis să mănânci la un restaurant, pe care l-ai găsit pe net. Aș vrea să îți recomand mai multe restaurante, dar cum eu nu am fost atrasă de mâncarea din Barcelona nu prea pot face asta. Și totuși singura mâncare pe care am putut să o savurez cu poftă (în afara dulciurilor, evident) a fost mușchiul de vită de la restaurantul Arume. La Arume, să îți faci obligatoriu rezervare. E micuț și este mereu full (e pe locul 20 pe Trip Advisor în lista celor mai bune restaurante din Barcelona). Pentru o priveliște frumoasă a portului și fructe de mare bune recomand Restaurant Barceloneta. Și îți mai recomand încă un restaurant pentru cât de senzațional este înăuntru: El Nacional.

El Nacional

El Nacional

Tip pentru fetele cochete: Să știi că nu o sa te întorci cu foarte multe haine cumpărate de acolo. Noi am prins reducerile de la Il Corte Ingles și abia am găsit lucruri care să ne placă. Iar în Mango, Zara, Stradivarius și altele asemănătoare nu are rost să intri, pentru că avem și noi. Așa că poți să îți pui liniștită în bagaj încă din țară ținute pentru toate zilele. Eu mi-am pus câte două ținute diferite pentru fiecare zi în parte, și m-am încadrat până în 23 de kg (asta pentru că mi-am pus geanta de cosmetice în bagajul iubitului meu, hahaha). Băieții nu o să înțeleagă sfatul ăsta. Bine, nici nu trebuie. :))

Tocmai ce ai citit 3665 de cuvinte, înseamnă că tu chiar ești hotărât să o vizitezi. Felicitări! Este o alegere bună! Nu uita! Încălțăminte comodă și camera foto cu bateria mereu încărcată, la îndemână. ;)

20150829_145035

20150829_145533

Arcul de Triumf

Arcul de Triumf

Detaliu

Detaliu

20150827_213302

20150830_105712

P1230893

20150828_132541

20150901_123527

20150903_175047

Fotografiile sunt făcute cu Lumix GF1, Iphone 6+, Samsung S5 și GoPro.  Pentru blog le-am redus de la 5000×3000 la 1600×900. Toate îmi aparțin, este interzisă folosirea lor în altă parte fără a specifica sursa (linkul blogului și numele, ©Roxana Neculcea). Mulțumesc!

Reclame

3 gânduri despre „¡Hola, Barcelona!

 1. Hi it’s me, I am also visiting this site on a regular basis, this web page is actually
  pleasant and the viewers are actually sharing good thoughts.

  Apreciază

 2. Pingback: Prague. Praga. Praha. | Confessions of a first time mom…

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s