Cum să îi dezvolţi talentul la desen copilului tău

Postarea aceasta conţine un singur pont, dar suficient de bun încât să îi dezvolţi copilului abilitatea de a desena în doar câteva zile. :)

Zilele trecute v-am scris despre cum i-am descoperit talentul fetiţei mele de 5 ani.

Cu cât îi zic în faţă că e talentată la desen cu atât îşi dă interesul să lucreze şi mai frumos. Mă amuză cu remarci de genul „Am ştiut să desenez atât de frumos pentru că mă pricep, de aceea!”. Aseară mi-a spus: „Îmi place mult de tot să desenez şi să colorez, nu m-aş putea plictisi vreodată.” Ceea ce e un lucru foarte bun.

După postarea de data trecută, m-am gândit „Oare chiar e aşa? Roxalia e într-adevăr talentată? Sau doar mi se pare mie, căci e copilul meu, e normal să îi văd desenele cu alţi ochi.” Şi ca să îmi dau seama dacă e vorba de talent, am intrat pe YouTube şi am căutat „drawings 5 years old”, ca să văd cam cum desenează copiii talentaţi de vârsta ei. Am găsit fetiţe care deseneau la 5 ani nu foarte spectaculos, şi din filmuleţ în filmuleţ am ajuns pe canalul unui tip, care desenează cot la cot cu o fetiţă de 5 ani. El desenează şi fetiţa încearcă să deseneze ca el.

Am rugat-o şi pe Roxalia să o deseneze pe prinţesa Peach în acelaşi timp cu cei doi. Uitaţi ce a ieşit. Nu ştiu ce părere aveţi voi, dar mie îmi place foarte mult cum a desenat Roxalia personajul.

desen 5 ani

image

Iar de atunci a prins toate mişcările acestui desen (genul ăsta de faţă de prinţesă) şi peste tot (la gradiniţă, în vizite, etc) desenează din minte fără a se inspira. Cât de bună e uneori tehnologia în viaţa copiilor şi cât de mult a ajutat-o pe Roxalia în doar 10 minute să îşi dezvolte şi mai mult talentul. Dacă i-aş fi arătat un clip cu un profesor care învaţă copiii să deseneze nu ştiu dacă ar fi acceptat să înveţe de la el, dar pentru că era şi fetiţa de aceeaşi vârstă cu ea, competitivitatea din ea a făcut-o să îşi dorească să deseneze şi să încerce să fie mai bună decât acea fetiţă.

image

Din acea zi mă tot roagă să îi mai pun pe tabletă şi alte filmuleţe cu cei doi. Daca doriţi şi voi să le sporiţi creativitatea celor mici, aici găsiţi canalul de YouTube.

image

Spor la treabă!

Reclame

Un gând despre „Cum să îi dezvolţi talentul la desen copilului tău

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s