About me…

Numele blogului

Primul blog pe care mi l-am făcut a fost în vara anului 2007, pe blog.com. După 2 ani m-am mutat pe wordpress și mi-am denumit blogul tot roxalia. Roxalia era pseudonimul meu. Ca să nu mai faceți calcule, fiica mea încă nu exista. Dacă ar fi existat, nu cred că mi-aș fi denumit blogul după numele ei. Dar mi-a plăcut atât de mult numele ROXALIA (mai ales că e o combinație dintre numele meu, Roxana și numele mamei mele, Lia) încât mi-am spus că de voi avea o fetiță, numele ăsta o să i-l pun. Și așa a fost.

Unii încă îmi mai spun mie Roxalia, și Roxaliei îi spun Roxana/Roxi. Ne cam împrumutăm numele… sunt frumoase amândouă. :)))

Post scris în Decembrie 2010:

De ce am un blog? Acum 3 ani de zile  dădeam aceste explicații. Astăzi vreau să mai adaug ceva.  De aproape un an, blogul s-a transformat într-un jurnal de sarcină, iar acum într-un jurnal de mămică. Pe perioada sarcinii am scris despre tot ce simțeam, despre tot ce se întampla nou cu mine fizic. De câte ori recitesc posturile din categoria „Jurnal de sarcină” îmi zic: „Lucrul acesta îl uitasem deja, ce bine că a fost scris aici!” Și pentru că timpul trece repede, iar fiica mea crește pe zi ce trece și face ceva minunat aproape oră de oră, am decis să notez cam tot ce face nou, pentru ca mai târziu să putem reciti amândouă. Vreau să am scris undeva, așezat frumos, tot ceea ce face ea. Iar toate aceste lucruri le fac publice pentru a le împărtăși cu prietenii mei.   :)

1 Decembrie Mama si copilul

39 de gânduri despre „About me…

  1. Buna, Roxana.
    Ti-am lasat un mesaj si pe facebook, nu cred ca ai apucat sa-l citesti; iti dadusem si un friend request, dar ai prea multe, si nu am putut sa te adaug.
    Rugamintea ar fi daca ai putea sa-mi dai tu un add- numele este Ionela Marin.
    Sunt din Bacau, actualmente in Bucuresti, si contul tau (care era public pana acum cateva saptamani) reusea sa ma binedispuna de fiecare data :)
    Sa-ti traiasca fetita si sa va bucurati de ea :) Nu uita te rog sa-mi dai add pe facebook.
    Te pup

    Apreciază

  2. Am ajuns sa am 1000 de cereri primite si cred ca din aceasta cauza nu ai putut sa imi dai add. O sa incep sa le sterg chiar acum pe toate, si da-mi tu din nou add, pt ca eu nu te-am gasit dupa nume. Si chiar daca te gaseam, oricum nu stiu cum arati. :)) O sa iti verific profilul sa vad daca e real (minim 10 poze cu tine, minim 10 comentarii de la prietenii tai care sa iti dovedeasca existenta). Si doar daca pozele si comentariile au fost postate in trecut si nu de azi inainte. :) Nu vreau sa fiu prea paranoica, dar ma feresc de conturi false… sau mai bine zis de anumite persoane care ma cunosc si in viata reala si sunt super dornice sa imi vada pozele, dar ele nu vor ca eu sa stiu ca isi doresc lucrul asta. Ha ha ha :))

    Apreciază

  3. Buna, Roxana.
    Ti-am dat azi add, pentru ca abia azi cred ca s-au mai eliberat din cereri :)
    Eu te stiu doar din vedere, nu stiu daca tu ma cunosti.
    In legatura cu solicitarile de prietenie, daca le pot traduce asa- cred ca se datoreaza faptului ca esti o persoana deosebita, care poate inspira multe persoane.
    Multa sanatate va doresc si sa fiti fericiti!
    Si cine stie, poate ne intalnim la un suc cand voi veni in Bacau, cand va mai creste si micuta ta dragalasa.
    Te pup

    Apreciază

  4. Buna ziua. Vad ca sunteti mamica tanara, felicitari!Sunt noua pe blogging si , foarte sincer, va adresez rugamintea de a va apleca asupra blogului meu medical- sunt medic rezident pediatru si dc vi se pare cu adevarat interesant si doriti sa ma ajutati la cresterea lui/promovare prin publicarea lui pe situl dumneavoastra as fi foarte fericita. Multumesc anticipat

    Apreciază

  5. Buna, urmaresc blogul tau de ceva timp mi-ar placea daca ai putea sa scrii mai des pt ca pe facebook ti-am trimis invitatie dar nu am primit accept de la tine.
    Iti doresc sa ai un paste fericit alaturi de cei dragi mai ales ca acum o ai pe fetita ta, multa sanatate si fericire.

    Apreciază

  6. Buna! In primul rand vreau sa te felicit pentru micuta Roxalia,care este adorabila.In al doilea rand vreau sa te felicit si sa iti multumesc pentru ca impartasesti atat de multe lucruri cu noi cititoarele.Ma numesc Elena si am si eu o fetita de 5 luni si 2 sapt.La un moment dat iti urmaream profilul de facebook,ti-am trimis si o cerere de prietenie dar avand in vedere ca primesti atatea mi se pare normal sa nu adaugi pe cine nu cunosti.Am observat ca notezi oarecum evolutia Roxaliei in acest blog si nu cred ca o sa te intorci in timp pentru mine si probabil nici nu o sa-mi raspunzi la acest mesaj dar ti-as fi recunoscatoare mi-ai da ceva sfaturi sau retete,pentru ca noi suntem la „punctul critic”,zic eu,diversificarea si Alexa,fetita mea,nu accepta legumele.Tu ai trecut in urma cu cateva luni prin ce trec eu acum,asadar ai ceva mai multa experienta decat mine :) oricum o sa vizitez acest blog in continuare,chiar daca nu o sa-mi raspunzi,daca imi permiti,pentru ca invat multe din experienta ta :) iti doresc o seara placuta

    Apreciază

  7. Buna, Elena!
    Roxalia a inceput diversificarea la 5 luni si jumatate. Prima oara am inceput cu suc de morcovi, dupa care la cateva zile am adaugat si suc de mar. Cand a trebuit sa ii dau supa de legume s-a strambat, nu mai zic cand am ajuns sa pun carne in supa, nu ii placea deloc. Dar ca Alexa sa accepte tot ce ii dai, trebuie sa te joci cu ea in timp ce mananca, poti sa ii arati jucarii noi cu muzica, etc… Eu asa reusesc sa ii dau un fel de mancare ce nu-l agreeaza. Uneori ma prefac ca mananc si eu, si ursuletii, si iepurasii, etc. Intelegi ideea. Retete prea multe sa stii ca nu sunt. O sa iti trimit un mail cu retete si feluri de mancare ce ii poti da bebelusului pana la 1 an (scris de un pediatru).
    O sa mai completez raspunsul in cateva minute… ma duc in bucatarie, am mancare pe foc.

    Am revenit! M-am razgandit si voi pune diversificarea intr-un post nou pe blog, sa vada si alte mamici.

    Crestere usoara!

    Apreciază

  8. Ti-am dat si eu friend request acum ceva timp, dar fara succes :) Devenise o obisnuinta zilnica sa aflu ce mai face Roxalia, sa vad poze noi cu ea. Imi poti da accept te rog? Andra-Elena Alexandrescu :*

    Apreciază

  9. Pana sa intru in cic, am fost director de marketing. Imi pare rau, dar nu mai accept persoane pe care nu le cunosc personal. Pana acum am mai facut unele exceptii, dar de o luna m-am hotarat sa nu o mai fac.

    Apreciază

  10. ok, dar pot lua legatura cu tine in alt mod?
    nu sa vorbim pe o pagina publica,
    fiind as avea multe de invatat de la tine..evident daca vrei si tu.
    mentionez ca am 17 ani, nu stiu daca ti-ar parea interesant sa discuti cu o ,,fetita” insa intra pe blogul meu si vei decide.

    Apreciază

  11. te admir..sincere felicitari pentru tot ceea ce faci…ai o familie minunata, mai ales daca te au pe tine in post de capitan:D..esti demna de urmat..un model pentru orice fata/femeie pe cale de a-si intemeia o familie…inclusiv pentru mine:)

    Apreciază

  12. ai o familie frumoasa! Sa fiti sanatosi si sa ajungi si la jurnal de studenta – adica sa-ti vezi fetita dupa majorat si sa scrii pe blog cu/despre ea si atunci!

    Apreciază

  13. Hei, Roxana & Roxalia! Eu si sora mea iti urmarim de mult timp blogul si asteptam cu sufletul la gura poze si postari noi zilnic. Azi am observat dintr-un comentariu ca ai 38 albume pe facebook, insa noi nu putem sa-ti vedem decat 3-4. Vrem sa o vedem pe Roxalia crescand si pe tine in rolul de mama fantastica prin intermediul pozelor! ti-am dat de mult timp add , dar din cauza faptului ca ai multe cereri , nu ai putut-o accepta. o sa-ti dau add din nou si sper ca imi vei accepta prietenia. :D

    Apreciază

  14. Buna Roxana,

    Voi fi si eu mamica in curand (debia am aflat acum 2 saptamani) si m-au ajutat tare mult sfaturile si detaliile lasate de tine blog. Trimiterile de la posturi m-au facut sa te adaug pe Facebook, iar acum am citit ca nu mai accepti persoane pe care nu le cunosti personal. Te inteleg si este normal intr-un fel, insa gandeste-te ca persoanele care te adauga vor sa invete mai multe, le inspiri, iar asta este un lucru bun! Intotdeauna vor fi invidii, oameni rai, insa sunt convinsa ca majoritatea care te adauga sunt persoane care simt ca au ce invata de la tine, ca te admira!
    Si eu sunt tot din Bacau , dar acum am ajuns pe alte meleaguri, de cateva luni am inceput o viata noua in SUA si sunt foarte entuziasmata de noul rol de mamica pe care il voi avea!
    Numele meu este Roxana Miron, am de asemenea un blog de cativa ani si… sper sa devenim prietene virtuale si pe Facebook!

    Numai bine! :)

    Apreciază

  15. eram curioasa ce servetele sau sprey dezinfectant ai folosit pt toaleta cand mergeai cu roxalia in locuri publice.am cautat prin farmacii ceva de genul asta,dar nimic.(stiu ca exista asa ceva).ms mult

    Apreciază

  16. Buna! Inainte foloseam un spray dezinfectant, pe care il achizitionam mereu din Austria. Dar acum folosesc doar servetele umede (nu o anumita firma). Rar ajung cu fetita pe la toalete publice.

    Apreciază

  17. Buna Roxana! Citesc cu plăcere toate postările tale si cand ramân in pana de idei, tot la tine apelez. Acum 3 ani am ” furat” de la tine tema botezului albinuță lipicioasa si m-ai ajutat foarte mult, oferindu-mi multe detalii si Explicații despre aceasta petrecere. Acum vreau sa fac o ședința foto si am văzut cu destula vreme in urma, pe contul tau de fb, cred, o ședința foto in alb! Deosebite poze! Problema e ca nu mai stiu ce scria pe tricouri! Stiu sigur ca era un mesaj! Multumesc

    Apreciază

  18. Pingback: Viata dincolo de blog – May Women Meeting Bacau | Lecturi de mamica

  19. ”Apreciez dacă veți comenta prin intermediul profilului vostru de Facebook”

    Rezultatul este că unii nu vor comenta. La ce bun să aveți pretenții de genul?

    Apreciază

  20. Asta nu înseamnă că nu pot comenta altfel. Dar mie mi-ar plăcea să comenteze cu ajutorul contului de Facebook ca să le știu identitatea. ;) Este doar o dorință, nu o impunere.

    Apreciază

  21. Când spuneți ”Apreciez dacă…” indicați clar ușa din față a casei dvs.

    Acum ușa din față nu îmi place, iar pe cea din dos nu am chef să intru. Și-mi serviți același b.s. identitar ca și facebook. Nu servim, ne pare rău :)

    Apreciază

  22. Păi ia să o scot, să văd ce se întâmplă. Oricum mare lucru nu cred, pentru că prietenii sunt obișnuiți să îmi lase un feedback la linkul pe care îl distribui pe Facebook şi niciodată aici pe blog.

    Apreciază

  23. Pingback: Viata dincolo de blog - May Women Meeting Bacau - Lecturi de Mămică

Lasă un comentariu